O loʻo fuafua Qcells e faʻapipiʻi ni poloketi e tolu e teu ai le malosi o le maa i Niu Ioka

O lo'o tu'ufa'atasia i luga ole la ma le atamai ole atina'e malosi ole Qcells ua fa'asalalauina fuafuaga e fa'atino ai isi galuega fa'atino e tolu pe a mae'a le amataga o le fausiaina o le masini e teu ai le malosi o le ma'a (BESS) tuto'atasi e tu'uina atu i le Iunaite Setete.
Ua fa'ailoa mai e le kamupani ma le fa'aleleia o le malosi fa'afouina Summit Ridge Energy o lo'o latou atina'e ni faiga fa'aputuga tuto'atasi se tolu i Niu Ioka.
E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau, fai mai Qcells ua maeʻa le $ 150 miliona faʻatupeina fefaʻatauaʻiga ma amata fausia lana poloketi 190MW / 380MWh Cunningham teuina maa i Texas, o le taimi muamua lea na faʻapipiʻi ai e le kamupani se masini e teu ai maa.
Fai mai le kamupani, o le fale fa'aaitalafu fa'ata'amilo, fa'amautu e ta'ita'i fa'atonu BNP Paribas ma Crédit Agricole, o le a fa'aaogaina mo le fa'atinoina o ana galuega i le lumana'i ma fa'aoga i le poloketi Cunningham e teu ai le malosi.
O poloketi e tolu e teu ai maa i le Staten Island ma Brooklyn i Niu Ioka e laʻititi tele, faʻatasi ai ma le tele o le 12MW/48MWh.O tupe maua mai ia poloketi e tolu o le a maua mai i se faʻataʻitaʻiga pisinisi e ese mai le poloketi Texas ma o le a ulufale atu i le maketi o oloa faʻatau oloa a le Eletise Reliability Commission o Texas (ERCOT).

94441

Nai lo lena, o poloketi e auai i le Polokalama Taua a Niu Ioka i le Distributed Energy Resources (VDER), lea e totogi ai e le aufaipisinisi a le setete le tufatufaina atu o tagata e ona le malosi ma tagata faʻatautaia taui e faʻatatau i le taimi ma le mea e tuʻuina atu ai le eletise i le laina.E fa'avae lea i luga o mea e lima: tau o le malosi, tau gafatia, tau o le si'osi'omaga, tau fa'aitiitiga mana'oga ma tau fa'aitiitiga o nofoaga.
Summit Ridge Energy, o se paaga a Qcells, faʻapitoa i le faʻaogaina o le la ma le faʻaogaina o le malosi, ma le tele o isi fale ua uma ona auai i le polokalame.O le Summit Ridge Energy o loʻo i ai se vaega o le sili atu i le 700MW o galuega mama mama o loʻo faʻagaoioia pe atiaʻe i le Iunaite Setete, faʻapea foʻi ma le sili atu i le 100MWh o poloketi faʻapipiʻi malosi na faatoa amata atinaʻe i le 2019.
I lalo o tuutuuga o le maliega felagolagomai e tolu tausaga na sainia e itu e lua, o le a tuʻuina atu e Qcells meafaigaluega ma polokalama mo le faʻaogaina o le malosi.Na taʻua e le kamupani o le a faʻalagolago i le malosi o le pulega (EMS) na maua i le faaiuga o le 2020 ina ua ia mauaina Geli, o se tagata faʻapipiʻi o le US commercial and alindustrial (C&I) software storage software.
O le a mafai e le polokalame Geli ona va'ai le maualuga o le mana'omia o le malosi i luga o le New York State Grid Operator's (NYISO) grid, auina atu i fafo le paoa teuina i nei taimi e lagolago ai le fa'agaioiga mautu o le laina.O poloketi o le a faʻapea o le muamua i Niu Ioka e faʻatalanoaina ma le atamai faʻafitauli faʻatulagaina i taimi maualuga.

"O le avanoa e teu ai le malosi i Niu Ioka e taua tele, ma a o faʻaauau pea le suiga o le setete i le malosi faʻafouina, o le tuʻufaʻatasia o le faʻaogaina o le malosi e le gata e lagolagoina ai le maufetuunaʻi, ae fesoasoani foi i le faʻaitiitia o le faʻalagolago i le faʻaogaina o suauʻu eletise eletise ma fesoasoani e faʻatonutonu le tele o taimi. .”
Ua setiina e Niu Ioka se sini o le faʻaogaina o le 6GW o le teuina o le malosi i luga o le laina i le 2030, e pei ona taʻua e le Kovana o Niu Ioka Kathy Hochul ina ua ia faʻasalalau talu ai nei le faʻatupeina mo se faasologa o taimi umi.teuina o le malosigaluega faatino ma tekinolosi.
I le taimi lava e tasi, e mana'omia le fa'amamaina ma le fa'aleleia atili o le ea e ala i le fa'aitiitia o le fa'alagolago i le fa'atosinaina o afi eletise.E oo mai i le taimi nei, o fuafuaga e sui ai ua taulaʻi i le fausiaina o masini tetele e teu ai maa ma le umi o le fa itula, e masani lava 100MW/400MWh i le lapopoa, ae na o ni nai poloketi o loʻo atiaʻe i le taimi nei.
Ae ui i lea, o le tufatufaina atu o faiga e teu ai maa e pei o na faʻapipiʻiina e Qcells ma Summit Ridge Energy e mafai ona avea ma auala faʻaopoopo e vave aumaia ai le malosi mama i le faʻasologa.
O galuega faufale o ia poloketi e tolu ua amata, ma o loʻo faʻamoemoeina i le amataga o le 2023.


Taimi meli: Oke-12-2022