Kalefonia e manaʻomia le faʻapipiʻiina o le 40GW masini teu oloa i le 2045

O San Diego Gas & Electric (SDG&E) o lo'o fa'asalalauina se su'esu'ega o le fa'avasegaina o auala.Fai mai le lipoti e manaʻomia e Kalefonia le faʻaluaina o le gafatia faʻapipiʻi o fale faʻatupu malosi eseese o loʻo faʻaaogaina mai le 85GW i le 2020 i le 356GW i le 2045.
Na faʻasalalau e le kamupani le suʻesuʻega, "The Road to Net Zero: California's Roadmap to Decarbonization," faʻatasi ai ma fautuaga na fuafuaina e fesoasoani e ausia le sini a le setete o le avea ma carbon neutral i le 2045.
Ina ia ausia lenei mea, e manaʻomia e Kalefonia le faʻapipiʻiina o masini e teu ai maa ma le aofaʻi faʻapipiʻiina o le 40GW, faʻapea foʻi ma le 20GW o mea faʻapipiʻi eletise lanumeamata e lafo ai le gaosiga, faʻaopoopo le kamupani.E tusa ai ma faʻamaumauga lata mai o masina taʻitasi na tuʻuina atu e le California Independent System Operator (CAISO) ia Mati, e tusa ma le 2,728MW o le faʻaogaina o le malosi o loʻo fesoʻotaʻi atu i le faʻasologa i le setete ia Mati, ae e leai ni mea e gaosia ai le hydrogen.
I le faaopoopo atu i le eletise i vaega e pei o felauaiga ma fale, o le faʻalagolago i le eletise o se vaega taua o le suiga lanumeamata a Kalefonia, o le tala lea a le lipoti.Ole su'esu'ega a le San Diego Gas & Electric (SDG&E) o le su'esu'ega muamua lea na tu'ufa'atasia ai tulaga fa'amaoni mo le alamanuia fa'aoga.
O le Boston Consulting Group, Black & Veatch, ma le UC San Diego polofesa o David G. Victor na tuʻuina atu le lagolago faʻapitoa mo suʻesuʻega na faia e San Diego Gas & Electric (SDG&E).

170709
Ina ia ausia sini, e manaʻomia e Kalefonia le faʻavaveina o le decarbonization i se vaega o le 4.5 i le sefulu tausaga talu ai ma faʻafaina le gafatia faʻapipiʻi mo le faʻapipiʻiina o nofoaga eseese o le gaosiga o le malosi, mai le 85GW i le 2020 i le 356GW i le 2045, o le afa o ia mea o le Solar power generation.
O lena numera e ese laititi mai faʻamaumauga talu ai nei na tuʻuina atu e le California Independent System Operator (CAISO).O le California Independent System Operator (CAISO) na fai mai i lana lipoti e faapea o le 37 GW o le teuina o maa ma le 4 GW o le umi o le teuina o le a manaʻomia ona faʻapipiʻiina e le 2045 e ausia ai lana sini.O isi faʻamatalaga na faʻasalalau muamua na faʻaalia ai o le gafatia faʻapipiʻiina o faiga faʻapipiʻi malosi umi e manaʻomia ona faʻapipiʻiina e oʻo atu i le 55GW.
Ae ui i lea, e na o le 2.5GW o le faʻaogaina o le malosi o loʻo i totonu o le San Diego Gas & Electric (SDG&E) eria, ma o le ogatotonu o le 2030 e naʻo le 1.5GW.I le faaiuga o le 2020, o lena fuainumera na o le 331MW, lea e aofia ai mea aoga ma isi vaega.
E tusa ai ma se suʻesuʻega a le San Diego Gas & Electric (SDG&E), o le kamupani (ma le California Independent System Operator (CAISO) e tofu i latou ma le 10 pasene o le malosi faʻafouina faʻafouina e manaʻomia ona faʻapipiʻiina i le 2045)% luga.
San Diego Gas & Electric (SDG&E) fa'atatau o le manaoga o Kalefonia mo le hydrogen lanu meamata o le a o'o atu i le 6.5 miliona tone i le 2045, 80 pasene o le a fa'aaogaina e fa'aleleia ai le fa'atuatuaina o le eletise.
Na ta'ua fo'i e le lipoti e mana'omia tele tupe fa'afaigaluega i atina'e eletise a le itulagi e lagolago ai le malosi maualuga.I lona fa'ata'ita'iga, o le a fa'aulufale mai e Kalefonia le 34GW o le malosi fa'afouina mai isi setete, ma o le feso'ota'iga feso'ota'iga i le itu i sisifo o le Iunaite Setete e taua tele i le fa'amautinoaina o le fa'atuatuaina umi o le eletise a Kalefonia.


Taimi meli: Me-05-2022