O faiga e teu ai ma'a e tele sona sao i le fa'atumauina pea o taimi ile fa'asologa a Ausetalia

O le su'esu'ega o lo'o fa'aalia ai i totonu o le National Electricity Market (NEM), lea e tautua ai le tele o Ausetalia, o lo'o iai le sao taua i le tu'uina atu o Frequency Controlled Ancillary Services (FCAS) i le NEM grid.
E tusa ai ma se lipoti o suʻesuʻega taʻi kuata na lomia e le Australian Energy Market Operator (AEMO).O le lomiga lata mai o le Australian Energy Market Operator's (AEMO) kuata taʻitasi Energy Dynamics Lipoti o loʻo aofia ai le vaitaimi o Ianuari 1 e oʻo ia Mati 31, 2022, faʻamaonia ai atinaʻe, fuainumera ma aga e aʻafia ai le maketi o le Eletise a Ausetalia (NEM).
Mo le taimi muamua lava, o le teuina o maa na maua ai le tele o vaega o auaunaga fa'atonutonu fa'asolosolo na tu'uina atu, fa'atasi ai ma le 31 pasene o sea maketi i totonu o maketi eseese e valu e pulea fa'atasi (FCAS) i Ausetalia.Ole malosi ole koale ma le eletise e tutusa ile tulaga lua ile 21% ile tasi.
I le kuata muamua o lenei tausaga, o le tupe maua mama o le teuina o malosiaga maa i le National Eletise Market (NEM) a Ausetalia e tusa ma le A$12 miliona (US$8.3 miliona), o se siitaga e 200 pe a faatusatusa i le A$10 miliona i le kuata muamua o le 2021. miliona tala Ausetalia.E ui o lea ua pa'u pe a faatusatusa i tupe maua ina ua mae'a le kuata muamua o le tausaga talu ai, ae o se faatusatusaga i le kuata lava e tasi i tausaga taitasi e foliga mai o le a sili atu ona saʻo ona o le vaitau o le manaʻomia o le eletise.
I le taimi lava e tasi, o le tau o le faʻatonutonuina o taimi na pa'ū i le tusa ma le A $ 43 miliona, e tusa ma le tasi vaetolu o tau na faʻamauina i le lona lua, tolu ma le fa kuata o le 2021, ma e tutusa lelei ma tau na faʻamauina i le kuata muamua o le tausaga. 2021 tutusa.Ae ui i lea, o le pa'ū tele na mafua ona o le faʻaleleia o le masini feaveaʻi a Kuiniselani, lea na iʻu ai i le maualuga o tau mo Frequency Control Ancillary Services (FCAS) i le taimi na fuafuaina e le setete i le tolu kuata muamua.

O loʻo faʻailoa mai e le Australian Energy Market Operator (AEMO) e ui o le teuina o le malosi o le maa o loʻo umia le tulaga pito i luga i le Frequency Controlled Ancillary Services (FCAS) maketi, o isi faʻapogai fou o tulafono faatonutonu e pei o le tali atu o manaʻoga ma masini eletise (VPPs) o loʻo iai foʻi. amata ona 'ai ese.sea ​​e saunia e le gaosiga o le eletise masani.
O faiga e teu ai le malosi o le maa e fa'aaogaina e le gata e teu ai le eletise ae fa'apea fo'i e fa'aola ai le eletise.
Masalo o le mea sili e ave'esea mo le alamanuia teuina o le malosi o le vaega o tupe maua mai Frequency Controlled Ancillary Services (FCAS) o loʻo faʻaitiitia moni i le taimi lava e tasi ma tupe maua mai maketi malosi.
O Au'aunaga Lagolago Fa'atonu (FCAS) o le fa'aputuga sili lea o tupe maua mo faiga e teu ai maa i nai tausaga ua tuana'i, a'o fa'aoga malosi e pei o le arbitrage ua tuai tele.E tusa ai ma le faamatalaga a Ben Cerini, o se faufautua tau pulega ma le kamupani suʻesuʻe maketi malosi Cornwall Insight Australia, e tusa ma le 80% i le 90% o tupe maua o faiga e teu ai maa e maua mai i auaunaga faakomepiuta (FCAS), ma e tusa ma le 10% i le 20% e maua mai le malosi. fefa'ataua'iga.
Ae ui i lea, i le kuata muamua o le 2022, na maua ai e le Australian Energy Market Operator (AEMO) o le aofaʻi o le aofaʻi o tupe maua na maua e ala i le teuina o maa i le maketi o le malosi na oso i le 49% mai le 24% i le kuata muamua o le 2021.

153356

O nisi o poloketi tetele fou e teu ai le malosi na fa'aosoina ai lenei fa'atuputeleina o sea, e pei o le 300MW/450MWh Victorian Big Battery o lo'o fa'agaoioia i Vitoria ma le 50MW/75MWh Wallgrove ma'a e teu i Sini, NSW.
Na matauina e le Australian Energy Market Operator (AEMO) o le tau o le mamafa o le malosi o le malosi na siitia mai le A$18/MWh i le A$95/MWh pe a faatusatusa i le kuata muamua o le 2021.
O le tele lava o le mafuaʻaga o le faʻatinoina o le fale eletise a Queensland Wivenhoe, lea na maua ai le tele o tupe maua ona o le maualuga o le tau o le eletise a le setete i le kuata muamua o le 2021. Ua vaʻaia e le fale gaosi le 551% le faʻaogaina pe a faʻatusatusa i le kuata muamua o le 2021 ma ua mafai ona maua tupe maua i taimi e sili atu i le A$300/MWh.Na'o le tolu aso o le fesuisuiai o tau na maua ai le fale 74% o ana tupe maua faalekuata.
O aveta'avale fa'avae maketi o lo'o fa'aalia ai le malosi o le tuputupu a'e o le malosi e teu ai le malosi i Ausetalia.O lo'o fausia le fale fou muamua e pamu pamu i totonu o le lata i le 40 tausaga, ma e ono mulimuli mai ai le tele o fale e teu ai pamu.Ae ui i lea, o le maketi mo le faleoloa e teu ai le malosi o le maa e tatau ona tupu vave.

Ma'aUa fa'amaonia le faiga e teu ai le malosi e sui ai fale eletise e fa'amu koale i NSW.
Na taʻua e le Australian Energy Market Operator (AEMO) e ui o loʻo i ai nei le 611MW o masini e teu ai maa o loʻo faʻaogaina i le National Eletise Market (NEM) a Ausetalia, ae o loʻo i ai le 26,790MW o galuega faʻapipiʻi e teu ai maa.
O se tasi o ia mea o le Eraring maa e teu ai maa i NSW, o se galuega e teu ai maa e 700MW/2,800MWh na fuafuaina e le faleoloa tele o le malosi ma le afi eletise Origin Energy.
O le poloketi o le a fausia i luga o le nofoaga o le Origin Energy's 2,880MW le malosi o le koale, lea o loʻo faʻamoemoe le kamupani e faʻaumatia i le 2025. O lana matafaioi i le faʻafefiloi o malosiaga faʻapitonuʻu o le a suia i le teuina o le malosi ma le 2GW agregated virtual power plant, lea e aofia ai le nofoaga o lo'o iai nei a le Origin e fa'aola ai le eletise.
Origin Energy o lo'o fa'ailoa mai e fa'apea, i le fa'atupuina o le maketi o le maketi o le Eletise a Ausetalia (NEM), o lo'o suia ai fale eletise e fa'aolaina ai le koale i mea fa'afouina, faiga e teu ai le malosi ma isi tekonolosi fa'aonaponei.
Ua faailoa mai e le kamupani ua faamaonia e le Matagaluega o Fuafuaga ma le Siosiomaga a le malo Niu Sau Uelese ni fuafuaga mo lana poloketi e teu ai le malosi o le maa, ma avea ai ma kamupani aupito tele i Ausetalia.


Taimi meli: Iul-05-2022