24 O galuega fa'atekonolosi fa'atekonolosi mo taimi uumi e maua ai le 68 miliona fa'atupega mai le malo o Peretania

Ua fai mai le malo o Peretania o loʻo fuafua e faʻatupe ni galuega umi e teu ai le malosi i Peretania, ma folafola atu le £ 6.7 miliona ($ 9.11 miliona) i le faʻatupeina, na lipotia e le aufaasālalau.
O le UK Department for Business, Energy and Industrial Strategy (BEIS) na tuʻuina atu tupe faʻatauvaʻa e tusa ma le £ 68 miliona ia Iuni 2021 e ala i le National Net Zero Innovation Portfolio (NZIP).E 24 poloketi fa'ata'ita'i fa'ata'ita'iga mo le teuina o le malosi mo se taimi umi na fa'atupeina.
O le faʻatupeina o nei galuega umi o le teuina o le malosi o le a vaevaeina i ni taʻamilosaga se lua: O le taamilosaga muamua o le faʻatupeina (Stream1) e mo faʻataʻitaʻiga o galuega faʻataʻitaʻiga o tekinolosi e teu ai le malosi umi e latalata i pisinisi faʻapisinisi, ma faʻamoemoe e faʻavaveina le faʻagasologa o le atinaʻe. e mafai ona latou faʻapipiʻiina i totonu o le eletise eletise a Peretania.O le taamilosaga lona lua o le faʻatupeina (Stream2) o loʻo faʻamoemoe e faʻavaveina le faʻatauvaʻaina o poloketi fou e teu ai le malosi e ala i tekinolosi "muamua-o-ona-ituaiga" mo le fausiaina o faiga eletise atoatoa.
O galuega faatino e lima na faatupeina i le taamilosaga muamua o vai eletise eletise lanumeamata, teuina o le kalave, maa o le vanadium redox flow (VRFB), teuina o le malosi o le ea (A-CAES), ma se vaifofo tu'ufa'atasi mo le suasami mamafa ma le ea compressed.fuafuaga.

640

O tekonolosi e teu ai le vevela e fetaui ma ia ta'iala, ae leai se poloketi na maua le fa'atupega o le taamilosaga muamua.O poloketi taʻitasi umi e teu ai le malosi e maua ai tupe i le taamilosaga muamua o le a maua tupe mai le £ 471,760 i le £ 1 miliona.
Ae ui i lea, e ono tekinolosi e teu ai le malosi o le vevela i totonu o poloketi e 19 na maua tupe i le taamilosaga lona lua.O le Matagaluega a Peretania mo Pisinisi, Malosiaga ma Alamanuia Fuafuaga (BEIS) fai mai o le 19 poloketi e tatau ona tuʻuina atu suʻesuʻega talafeagai mo a latou tekinolosi faʻatulagaina ma saofagā i le fefaʻasoaaʻi o le malamalama ma le faʻaleleia o gafatia tau pisinisi.
Poloketi na maua tupe i le taamilosaga lona lua na maua tupe mai le £ 79,560 i le £ 150,000 mo le faʻapipiʻiina o poloketi e ono mo le teuina o le malosi, fa o le power-to-x ma le iva o le teuina o maa.
O le UK Department for Business, Energy and Industrial Strategy (BEIS) na faʻalauiloaina se tolu masina umi-umi le teuina o le malosi telefoni ia Iulai i le tausaga talu ai e iloilo ai pe faʻapefea ona sili atu le faʻaogaina o tekonolosi mo le teuina o le malosi i le fua.
O se lipoti talu ai nei a le Aurora Energy Research e faʻatatau i le 2035, e ono manaʻomia e Peretania le faʻapipiʻiina i le 24GW o le teuina o le malosi ma le umi o le fa itula pe sili atu e oʻo atu ai i lana upega-zero.

O lenei mea o le a mafai ai ona tuʻufaʻatasia le faʻafouina o malosiaga faʻafouina ma faʻaitiitia pili eletise mo aiga Peretania i le £ 1.13bn i le 2035. E mafai foi ona faʻaitiitia ai le faʻalagolago o Peretania i le kesi faʻanatura mo le gaosiga o le eletise i le 50TWh i le tausaga ma faʻaitiitia ai le carbon emissions e 100 miliona tone.
Ae ui i lea, o loʻo taʻua e le lipoti o le maualuga o tau i luga, umi taimi taʻitaʻia ma le leai o ni faʻataʻitaʻiga pisinisi ma faʻailoga maketi ua mafua ai ona le faʻatupeina i le teuina o le malosi umi.O le lipoti a le kamupani o loʻo fautuaina ai faiga faʻavae lagolago mai Peretania ma suiga o maketi.
O se isi lipoti a le KPMG i ni nai vaiaso talu ai na fai mai ai o le "pulou ma le fola" o le auala sili lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le aufaipisinisi aʻo faʻamalosia le aufaipisinisi teuina mo taimi uumi e tali atu i manaʻoga eletise.
I totonu o le US, o loʻo galue le US Department of Energy i le Energy Storage Grand Challenge, o se faʻataʻitaʻiga faiga faʻavae e faʻatatau i le faʻaitiitia o tau ma faʻavaveina le faʻaaogaina o faiga e teu ai le malosi, e aofia ai avanoa faʻatauvaʻa faʻatauvaʻa mo le umi o taimi e teu ai le malosi tekonolosi ma galuega faatino.O lona fa'amoemoe o le fa'aitiitia o tau mo le teuina o le malosi i le 90 pasene i le 2030.
I le taimi nei, o nisi o faʻalapotopotoga fefaʻatauaʻiga a Europa e leʻi leva ona valaʻau i le Iuni a Europa (EU) e faia se tulaga faʻamalosi tutusa e lagolago ai le atinaʻeina ma le faʻapipiʻiina o tekinolosi e teu ai le malosi, aemaise lava i le European Green Deal package.


Taimi meli: Mati-08-2022