O loʻo fuafua le kamupani a le CES e faʻapipiʻi le sili atu i le £ 400m i se faasologa o galuega faʻapipiʻi malosi i Peretania

Ua fa'ailoa mai e le aufaipisinisi malosi fa'afouina Norwegian Magnora ma le Alberta Investment Management a Kanata a latou taumafaiga i totonu o le maketi a Peretania e teu ai le malosi.
E sili atu le saʻo, ua ulufale foi Magnora i le maketi o le la a Peretania, na muamua teu faʻafaigaluega i se poloketi eletise 60MW ma le 40MWh masini teu oloa.
E ui na musu Magnora e taʻu le igoa o lana paaga atiaʻe, na ia maitauina o lana paaga e 10-tausaga le talaʻaga o le atinaʻeina o malosiaga faʻafouina i Peretania.
Na maitauina e le kamupani i le tausaga a sau, o le a faʻaogaina e le aufaipisinisi elemene o le siosiomaga ma faʻatekinisi o le poloketi, maua le faʻatagaga o fuafuaga ma fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga taugofie, ma saunia le faʻatauga.
Ua faailoa mai e Magnora o le maketi a Peretania e teu ai le malosi e faatosina i le aufaipisinisi faavaomalo e faavae i luga o le 2050 net zero target a Peretania ma le fautuaga a le Komisi o Suiga o le Tau e faapea o le UK o le a faʻapipiʻi le 40GW o le malosi o le la i le 2030 mafuaaga.
O Alberta Investment Management ma le pule o tupe teufaafaigaluega o Railpen ua latou mauaina faʻatasi le 94% o sea i Peretania o loʻo faʻapipiʻiina maa teu oloa Constantine Energy Storage (CES).

153320

O le CES e masani ona atiaʻe faiga faʻapipiʻi faʻapipiʻi eletise ma fuafua e teu faʻafaigaluega le sili atu i le 400 miliona pauna ($488.13 miliona) i se faasologa o galuega faʻapipiʻi malosi i Peretania.
O poloketi o loʻo faʻatulagaina nei e le Pelagic Energy Developments, o se lala o le Constantine Group.
"O le Constantine Group o loʻo i ai se talaʻaga umi o le atinaʻeina ma le puleaina o faʻavae malosi faʻafouina," o le tala lea a Graham Peck, faʻatonu o tupe faʻafaigaluega i le CES.“I le taimi lea, ua matou va'aia le fa'atupula'ia o le aofa'i o poloketi malosi fa'afouina o lo'o fa'atinoina ua fa'atupuina ai le tele o le gafatia mo le teuina o le malosi.Avanoa maketi ma mana'oga tetele.O le matou lala o le Pelagic Energy o loʻo i ai se paipa faʻaleleia o poloketi, e aofia ai le lapopoa ma le tuʻuina leleimaapoloketi e teu ai le malosi e mafai ona tuʻuina atu i se taimi pupuu, e maua ai se paipa saogalemu o aseta sili ona lelei.
E pulea e Railpen le sili atu i le £37 piliona i aseta e fai ma sui o polokalame penisione eseese.
I le taimi nei, o le Alberta Investment Management e faavae i Kanata sa iai le $168.3 piliona i aseta i lalo o le pulega ia Tesema 31, 2021. Faʻavae i le 2008, o loʻo faʻatupeina e le kamupani le lalolagi atoa e fai ma sui o le 32 penisione, faʻamanuiaga ma tupe a le malo.


Taimi meli: Sep-14-2022